Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική



Στην έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά το σύνολο των ζωγραφικών έργων του Νομπελίστα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη. Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή. Παράλληλα, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που αγάπησε ο Ελύτης και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, μεταξύ των οποίων, οι: Θεόφιλος, Τσαρούχης, Γκίκας, Καπράλος, Κανέλλης, Μόραλης, Δέρπαπας και Φασιανός. Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από χειρόγραφα και βιβλία του ποιητή μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του. Τα περισσότερα έργα προέρχονται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμπαράσταση της ποιήτριας, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Χώρος: Ίδρυμα Θεοχαράκη
22 Σεπτεμβρίου 2011 -  27 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ



Ξετυλίγοντας το μυστήριο πίσω από τη μάσκα...

1876, Μυκήνες: Σε μια μυστική ανασκαφή, ο Ερρίκος Σλήμαν βρίσκει τη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα, Βασιλιά των Μυκηνών, και ανακαλύπτει κάτι πραγματικά απίστευτο. Πεθαίνει με την ανακάλυψή του κρυφή ακόμη, φαινομενικά χαμένη για πάντα...

1945, Γερμανία: Η απελευθέρωση ενός στρατοπέδου συγκεντρώσεως αποκαλύπτει ενδείξεις για την ύπαρξη χαμένων αρχαιοτήτων που είχαν κλαπεί από τους Ναζί. Οι ίδιες αυτές ενδείξεις όμως αποκαλύπτουν και ένα άλλο μυστικό, πολύ πιο τρομακτικό και καταστροφικό απ? όσο θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ κανείς...

Σήμερα: Ο θαλάσσιος αρχαιολόγος Τζακ Χάουαρντ ανακαλύπτει ένα ναυάγιο πολεμικού πλοίου στο Αιγαίο. Είναι απίστευτο, αλλά αυτό το πλοίο φαίνεται να ανήκει στο στόλο του ίδιου του Αγαμέμνονα...
Έτσι αρχίζει ένα επικίνδυνο κυνήγι θησαυρού που θα οδηγήσει τον Τζακ σε όλη την Ευρώπη σε αναζήτηση της αλήθειας. Όμως από την Άλωση της Τροίας μέχρι το Ολοκαύτωμα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η ιστορία κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά, και καθώς ο Τζακ σκάβει πιο βαθιά κινδυνεύει να χάσει το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή του... την ίδια του την κόρη.

«Τι θα έδινε µια διασταύρωση του Ιντιάνα Τζόουνς µε τον Νταν Μπράουν; Απάντηση: Τον Ντέιβιντ Γκίµπινς»
Mirror

Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα που δεν πρέπει να χάσετε!!!!


Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ WEBSITE ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!



Το site του Βιβλιοπωλείου Παντογνώστης είναι έτοιμο!!
Περιηγηθείτε στις σελίδες του και ανακαλύψτε όλες τις τελευταίες αφίξεις στο χώρο του βιβλίου καθώς και παλαιότερες εκδόσεις για βιβλία για όλα τα γούστα!

Στο site θα βρείτε προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια, είδη δώρων, σχολίκα είδη και ότι είναι απαραίτητο για την οργάνωση ενός γραφείου! Επίσης, μπορείται να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες βιβλίοδεσίας και πλαστικοποίησης, για τις οποίες χρησιμοποιούνται μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας!

Τέλος από το sitε θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο Βιβλιοπωλείο Παντογνώστης!!!!!

Χρησιμοποιώντας την φόρμα επικοινωνίας μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ερώτηση για το προιόν ή την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει και να παραγγείλετε το βιβλίο της αρεσκείας σας!!


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


Το Βιβλιοπωλείο Παντογνώστης εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά κυρίως στους μαθητές όλων των τάξεων με υγεία, χαρά και δίψα για μάθηση.


Κατανοώντας την δύσκολη περίοδο για κάθε οικογένεια το Βιβλιοπωλείο Παντογνώστης προσφέρει με αγορές άνω των 50 ευρώ σε τσάντες και γραφική ύλη έκπτωση 15% ή 20% επιπλέον αγορές απο το κατάστημα.




Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ο φύλακας στο φάρο-Γνωριμία και υπογραφή αντιτύπων



Ο φύλακας στο φάρο αφήνει το πόστο του στα παράλια της Θεσπρωτίας και κατεβαίνει στο Ζάππειο για να σας γνωρίσει. Μαζί του η συγγραφέας του Ευρυδίκη Αμανατίδου σας περιμένουν στα περίπτερα 26-27 των εκδόσεων Μϊνωας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.
 
 
Περίληψη βιβλίου:
 
Ελένα Στολτς: εκτιμήτρια κοσμημάτων, τυχοδιώκτρια και ελαφρώς ανεπιθύμητη στη χώρα που τη μεγάλωσε, την Ελβετία. Περιμένοντας το διαζύγιό της, βάζει στοίχημα με μια ηλικιωμένη κοντέσα ότι θα ανακαλύψει πού βρίσκεται ο κακότυχος Σφραγιδόλιθος της Γένουας.

Δήμος Μπελιές: η ωριμότητά του είναι αντιστρόφως ανάλογη της νεαρής ηλικίας του. Η Ελένα θα εισβάλει σαν σίφουνας στη ζωή του και θα ανατρέψει ό...λα τα δεδομένα.

Άρης Μαρδάς: ιδιοκτήτης της ομώνυμης φάρμας, γνωστός για τη γοητεία που ασκεί στο γυναικείο φύλο. Θα πέσει στα δίχτυα της Ελένα ή τα φαινόμενα απατούν;

Αρχές καλοκαιριού, κάποια χιλιόμετρα μακριά από το πολύβουο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. O φάρος δεσπόζει αδιάφορος στα ανθρώπινα δράματα, ανεπηρέαστος από ένα τραγικό έγκλημα. Υπομένει απλώς τη φθορά του χρόνου ή περιμένει την επιστροφή του φύλακά του;

Τρεις εβδομάδες γεμάτες πάθη και μυστήριο, καθώς αλλεπάλληλα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και τέσσερις οικογένειες οδηγούνται σε μια θανάσιμη σύγκρουση. Ποιος είναι τελικά ο θύτης και ποιο το θύμα; Τα γεγονότα διαδέχονται καταιγιστικά το ένα το άλλο και η Ελένα αναρωτιέται αν το στοίχημα που έβαλε ήταν τελικά με τον ίδιο το διάβολο.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ: " ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ "


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ BEST SELLER
Έμεινε ένα χρόνο στη λίστα με τα Best Seller του Amazon και των Sunday Times, πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 36 γλώσσες.

Μπορεί κανείς να περάσει όλη του τη ζωή χωρίς να καταλάβει ότι αυτό που ψάχνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια του.
15 Ιουλίου 1988. Η Έμμα και ο Ντέξτερ γνωρίζονται τη νύχτα της αποφοίτησής τους. Την επόμενη ημέρα ο καθένας πρέπει να πάρει το δρόμο του.
Άραγε πού θα βρίσκονται τον επόμενο χρόνο, την ίδια ημέρα; Και τον επόμενο; Θα ανακαλύψουν ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλο;

«Ευφυέστατο. Ένα μυθιστόρημα για το σπαρακτικό κενό ανάμεσα σε αυτό που ήμασταν και σε αυτό που έχουμε γίνει. Η πιο όμορφη και παράξενη ιστορία αγάπης… Κάθε αναγνώστης θα αγαπήσει αυτό το βιβλίο, και κάθε συγγραφέας θα ευχηθεί να το είχε γράψει».
Tony Parsons, συγγραφέας του Best Seller Man and Boy


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Τριάντα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο ξεκινά στο Ζάππειο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την 40ή διοργάνωση (καθώς υπήρξαν χρονιές που έγιναν δυο Φεστιβάλ). Το Φεστιβάλ οργανώνεται από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα «Λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία-περιοδικά και εφημερίδες την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974», ειδικό αφιέρωμα «Γιούρι Γκαγκάριν 1961-2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο Διάστημα», το οποίο διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της πρεσβείας της Ρωσίας και αφιέρωμα στην «Ιδέα Δωρεάς Οργάνων», σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Στο 40ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου και διαρκεί έως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα όπου θα παρουσιάσουν περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

Ο ζωγράφος Αλέξης Βέρουκας φιλοτέχνησε ένα έργο ειδικά για το Φεστιβάλ, που είναι και η αφίσα της έκθεσης και παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΚΒ, Γιάννης Σολδάτος, μιλώντας για το σημαντικό ρόλο του φεστιβάλ στην αύξηση της αναγνωσιμότητας τόνισε: «Αν αποκτήσουμε παιδεία και πολιτισμό, πολύ εύκολα θα αλλάξουμε και τα καταναλωτικά μας πρότυπα και ακόμα πιο εύκολα θα λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα».

Στο πλαίσιο του έτους εθελοντισμού, ο ΣΕΚΒ σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, διοργανώνει την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι αιμοδοσία για τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας του Φεστιβάλ Βιβλίου


Δευτέρα - Πέμπτη: 18:00 μ.μ. - 22:30 μ.μ.
Παρασκευή και Σάββατο: 18:00 μ.μ. - 23:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. - 22:30 μ.μ.