Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γιάννης Τσαρούχης στο Μουσείο Μπενάκη


 
Μία πρωτότυπη εμπειρία προσφέρει το μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς στους επισκέπτες  του. Η έκθεση του «Γιάννη Τσαρούχη: Μελέτες για   17 θέματα» που  φέτος για οικονομικούς λόγους μεταφέρθηκε από το Μαρούσι στο μουσείο Μπενάκη μυεί το κοινό στα άδυτα του εργαστηρίου του μεγάλου καλλιτέχνη της γενιάς του 30’.

 Καθώς με τον τρόπο που είναι στημένη η έκθεση δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να διαπιστώσουν την εξέλιξη των θεμάτων με τα οποία καταπιάστηκε ο  Τσαρούχης  και τις διάφορες παραλλαγές τους από την αρχή της σύλληψής τους μέχρι την τελική τους μορφή. Ο επισκέπτης παράλληλα μπορεί να εξερευνήσει από κοντά τα  προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου καλλιτέχνη όπως η  κάμερα, το μπλοκ, την παλέτα και τα χειρόγραφα τετράδιά του. Όλα αυτά βρίσκονται στην κατοχή του  προσωπικού  αρχείου  του ιδρύματος Τσαρούχη.

Μέσα από την ιδιαίτερη σκοπιά του εργαστηρίου λοιπόν, προσεγγίζεται το πολύπλευρο και πρωτότυπο έργο του ανθρώπου που δικαίως κατέχει εξέχουσα θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του 30’. Ανάμεσα στα σπουδαιότερα  εκθέματα συμπεριλαμβάνονται οι Εποχές, οι Ναύτες, ο Άγιος Σεβαστιανός, οι Μήνες, οι Λουόμενοι κ.ά..

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου σε χαμηλούς και διακριτικούς τόνους σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας το Βήμα. Αξίζει να γίνει αναφορά στην καλή συνεργασία του Ιδρύματος Τσαρούχη και του μουσείου Μπενάκη για την παράκαμψη των οικονομικών δυσκολιών που η κρίση έχει επιφέρει στον τομέα του πολιτισμού.

 

Έναρξη: 7/12/2012

Λήξη: 31/03/2012

Τιμή εισιτηρίου : 5ευρώ/ 2,5 ευρώ (μειωμένο)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου