Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«H Προμήθεια» – Το νέο βιβλίο του Τζορτζ Πελεκάνος!!

 Ο σεναριογράφος του The Wire και βραβευμένος δημοσιογράφος παρουσιάζει το νέο του διήγημα.
Όταν διαβάσετε μέχρι και την τελευταία σελίδα του νέου βιβλίου του Τζορτζ Πελεκάνος θα αναρωτηθείτε «Άραγε υπάρχει προμήθεια ικανή να αντισταθμίσει την οικογένειά σου, την αγαπημένη σου, την ίδια σου τη ζωή»?
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου
Αφότου επέστρεψε στην πατρίδα μετά τη θητεία του στο Ιράκ, ο 29χρονος Σπίρο Λούκας αναλαμβάνει μια νέα δουλειά, να πραγματοποιεί ειδικές έρευνες για λογαριασμό ενός δικηγορικού γραφείου. Είναι καλός στη δουλειά του και έχει, επιπλέον, ανακαλύψει τον τρόπο να κερδίζει χρήματα σε έναν πολύ ιδιαίτερο τομέα: την ανάκτηση κλοπιμαίων, δίχως περαιτέρω ερωτήσεις, αρκεί να παίρνει την προμήθειά του – σαράντα τοις εκατό.
Όταν ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών τον προσλαμβάνει για να ανακαλύψει ποιος κλέβει από την επιχείρησή του, είναι η μεγαλύτερη δουλειά που έχει αναλάβει ποτέ ο Λούκας, με υψηλό ρίσκο αλλά εξίσου υψηλά πιθανά κέρδη. Όμως, προτού καταφέρει να ανακτήσει τα κλοπιμαία, βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν κόσμο ανθρώπων που η ανηθικότητα και η βιαιότητα τους τον αφήνουν άφωνο.
Λίγα λόγια για τον Τζορτζ Πελεκάνος 
Ο Τζορτζ Πελεκάνος είναι παραγωγός ανεξάρτητων κινηματογραφικών ταινιών, βραβευμένος δημοσιογράφος, παραγωγός και σεναριογράφος της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «The Wire», και συγγραφέας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων που έχουν γίνει best seller και εκτυλίσσονται στην ευρύτερη περιοχή της γενέθλιας πόλης του, της Ουάσινγκτον.
Αυτή την περίοδο εργάζεται ως σεναριογράφος της γνωστής τηλεοπτικής σειράς «Treme» του HBO.
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Drama city (2007), Ο κηπουρός της νύχτας (2009) και Το αδιέξοδο (2011).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου