Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΝΟΧΕΣ ΖΩΕΣ - ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΝΙΟΥ ΣΑΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο δημοσιογράφος Μένιος Σακελαρόπουλος μόλις κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Ένοχες ζωές», ένα ανατρεπτικό δικαστικό θρίλερ  με πρωταγωνιστές έναν ηλικιωμένο δικαστή που ακουμπάει όλη τη σκληράδα του στα κεφάλια του κόσμου, θαρρείς κι έτσι θα ικανοποιήσει την πέτρινη καρδιά του και μια  ταλαιπωρημένη νέα γυναίκα, που παλεύει να σταθεί στα πόδια της, πληγωμένη από τη ζωή και τα λάθη της.
Η καταιγίδα, η αλήθεια, το ψέμα, τα μυστικά, η κατάρρευση. Τα πάντα υπάρχουν και προσπαθούν να επικρατήσουν σε μια δίκη αδίστακτων ανθρώπων από τον κόσμο των "καθωσπρέπει", με απίστευτες συγκρούσεις, εκβιασμούς και ίντριγκες, ψευδομάρτυρες κι ένα δικηγόρο-καμικάζι που σκάβει στη λάσπη. Μια φιγούρα από το παρελθόν που αναστατώνει το δικαστή στην πιο κρίσιμη υπόθεση της ζωής του.
Μια δυνατή ιστορία από το σκληρό κόσμο των δικαστηρίων, εκεί που όλα επιτρέπονται… "Μια νιφάδα κόλλησε στο τζάμι κι άρχισε να κάνει πατινάζ. Η Μαριλένα άνοιξε το παράθυρο, την έπιασε απαλά και την κοίταξε να λιώνει στα δάχτυλά της. Έπειτα άρχισε να χορεύει σαν μικρό παιδί, με τα μάτια της να λαμπυρίζουν από χαρά. Ξημέρωνε ελπίδα και φούσκωναν στα σωθικά της τα όνειρα…"


Ο συγγραφέας
Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος παλεύει με τις λέξεις και τη δημοσιογραφία 33 χρόνια, από το καλοκαίρι του 1979, όταν ξεκίνησε να αρθρογραφεί στο Φως, μαθητής λυκείου ακόμα. Σπούδασε στη Νομική Θράκης, αλλά άφησε για τους άλλους… νόμους κι αστυνόμους, για να τους ξαναβρεί στα μυθιστορήματά του.
Μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες Βραδυνή, Έθνος, Αθλητική, Sportime και Derby, γνώρισε τα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM), ενώ από το 1992 είναι στο MEGA Channel. Έκανε τρεις φορές το γύρο της Ευρώπης (φτάνοντας και Αφρική…) με εκατοντάδες ρεπορτάζ και μεταδόσεις. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, από τον οποίο έχει βραβευτεί δύο φορές για τηλεοπτικά ρεπορτάζ.
Πορφυρός Κώδικας είναι το ένατο βιβλίο του. Προηγήθηκαν τα Είκοσι Χρόνια Ταξίδια, τα μυθιστορήματα The Game Boy –Το Μοιραίο 10, Θα Πεθάνεις, Ρε!, Η Νύχτα της Λώρας, το Μαύρο Φιλί και το Φεγγάρι από Πέτρα, και Δυο Μαύρα Πουκάμισα που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις μας, και μια ειδική ημερολογιακή έκδοση με τίτλο Ολυμπιάδα, Ιστορία και Θρύλοι.
Συνεχίζει να ταξιδεύει, να χαμογελά, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου