Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

INFERNO-ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ DAN BROWN



Μόλις κυκλοφόρησε το νέο και πολυαναμενόμενο βιβλίο του Dan Brown.  Εμπνευσμένο από το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το INFERNO είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που υπογράφει μέχρι τώρα ο Νταν Μπράουν, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.  

Υπόθεση: Το ερευνητικό ταξίδι του  καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκτον στην  Ιταλία μετατρέπεται σε θρίλερ με απρόσμενη εξέλιξη.  Μαγνητισμένος από μια  υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη Θεία  Κωμωδία του  Δάντη και, ειδικότερα, την Κόλαση, ένα  από τα πιο σπουδαία αλλά και μυστηριώδη και  αινιγματικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας ο καθηγητής Λάνγκτον ρίχνεται στο κυνήγι για την ερμηνεία των ατελείωτων συμβόλων προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση. 
Με οδηγό στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο Λάνγκτον και η συνεργάτιδά του  Σιένα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν μια σειρά από κώδικες που κρύβονται σε περίφημα αναγεννησιακά έργα τέχνης – γλυπτά, πίνακες και κτίρια. Μόνο με τον τρόπο αυτόν μπορούν να βρουν τις απαντήσεις σε ένα γρίφο που ίσως τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο από μια τρομερή απειλή.
Ο Λάνγκτον και η Σιένα θα αναμετρηθούν με  προκλήσεις απρόσμενες και άκρως επικίνδυνες και θα  διαχειριστούνένα σκοτεινό γρίφο που, τελικά, θα τουσ  οδηγήσει σε ένα λαβύρινθο καμωμένο από κλασικά  έργα τέχνης, μυστικά περάσματα και επιστημονικές ανακαλύψεις ενός αλλόκοτου μέλλοντος. Η σκοτεινή, επική ποίηση του Δάντη γίνεται μίτος στην  προσπάθεια του Λάνγκτον και της Σιέρρα  να βρουν απαντήσεις και κάποιον άνθρωπο να εμπιστευτεί προτού ο κόσμος  αλλάξει για πάντα, με τρόπο ανεπανόρθωτο.

Απόσπασμα από το βιβλίο
"Ψάξε και θα βρεις.Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους" (Inferno, Dan Brown).

Δείτε στο YouTube το trailer του βιβλίου 

https://www.youtube.com/watch?v=JWTFTNywyxI



Ο Dan Brown μιλάει για το Inferno 
http://www.guardian.co.uk/books/video/2013/may/22/dan-brown-inferno-interview-video




http://www.danbrown.com/inferno/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου