Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!! ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ CAMILLA LACKBERG

Η Camilla Lackberg (Καμίλα Λέκμπεργ) γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ όπου  εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Από παιδί ήθελε να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα και πορεία. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο της βιβλίο Η παγωμένη πριγκίπισσα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 στη Σουηδία, όταν η Καμίλα ήταν 29 χρονών. Τρία χρόνια αργότερα τα βιβλία της πολλά υποσχόμενης σειράς με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Ερίκα –το alter ego της Καμίλα– και τον αστυνομικό Πάτρικ, φιγουράρουν στις λίστες των μπεστ σέλερ. Σήμερα τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από 9.000.000 αντίτυπα  και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Ζει σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης με τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά.


Το συγγραφικό της έργο

Τα βιβλία της Καμίλα Λέκμπεργ έχουν πουλήσει πάνω από 7.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχουν εκδοθεί σε 25 χώρες. Πρωταγωνιστής στα βιβλία της (συνολικά επτά) που γίνονται παντού μπεστ σέλερ είναι ο ντετέκτιβ Πάτρικ Χέντστρομ. Όλες οι ιστορίες εκτυλίσσονται στη Φιελμπάκα, στο παραθαλάσσιο χωριό, 140 περίπου χλμ. βόρεια του Γκέτεμποργκ, όπου η Καμίλα μεγάλωσε.

  • Η παγωμένη πριγγίπισα                                                                                                                                                                          Η  συγγραφέας Ερίκα Φαλκ επιστρέφει στο πατρικό της, στο παγωμένο ψαροχώρι Φιελμπάκα, ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο των γονιών της για να βρει μια κοινότητα στο κατώφλι της τραγωδίας. Η παιδική της φίλη Άλεξ, την οποία η ίδια βρίσκει νεκρή στην μπανιέρα της, είναι η αφετηρία για ένα επώδυνο φλας μπακ στο παρελθόν, το οποίο θα φέρει στο φως τα θαμμένα μυστικά που κρύβονται κάτω από την ειδυλλιακή όψη της Φιελμπάκα, αλλά και για μια γενναία απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της Ερίκα. 
  • Ο ιεροκύρηκας                                                                                                                                                                                      Το καλοκαίρι στο γραφικό ψαροχώρι Φιελμπάκα κυλά γαλήνια, ώσπου ένα τηλεφώνημα ταράζει τη θερινή χαλάρωση του επιθεωρητή Πάτρικ Χέντστρεμ. Ένα αγόρι έχει ανακαλύψει το πτώμα μια γυμνής γυναίκας στη Χαράδρα του Βασιλιά, και ο Πάτρικ αναγκάζεται να διακόψει την άδειά του, αφήνοντας μόνη την αγαπημένη του Ερίκα, η οποία περιμένει το πρώτο τους παιδί. Σπεύδοντας επιτόπου ο επιθεωρητής και η ομάδα του διαπιστώνουν πως η γυναίκα έχει δολοφονηθεί. Το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύπτουν πως κάτω από το σώμα αυτής της γυναίκας υπάρχουν οι σκελετοί δύο γυναικών που αγνοούνταν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970… 
  • Οικογενειακά μυστικα                                                                                                                                                                           Το τρίτο μυθιστόρημα της συγγραφέως έγινε διεθνές best seller πουλώντας 13 εκατομύρια αντιτύπων παγκοσμίως. Ο επιθεωρητής Πάτρικ Χέντστρεμ, που μόλις έχει γίνει πατέρας, αναλαμβάνει το θλιβερό καθήκον να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη μεθοδευμένη δολοφονία ενός παιδιού, το οποίο και εκείνος και η σύντροφός του η Ερίκα γνώριζαν πολύ καλά. Ξέρει πως η απάντηση βρίσκεται στο γιατί. Δεν ξέρει όμως ότι αυτή η υπόθεση θα τον οδηγήσει σε μια κατάδυση στον σκοτεινό πυρήνα της Φιελμπάκα και στο παρελθόν της πόλης, μια αναδρομή που θα διαλύσει μια για πάντα την ειδυλλιακή της όψη.
  • Σε ζωντανή μετάδοση                                                                                                                                                                       Μετά τη γέννηση της κόρης τους, η μεγάλη μέρα του γάμου της Ερίκα και του Πάτρικ πλησιάζει, όχι όμως ανέμελα… Η αδερφή της Ερίκα, Άννα, μένει πλέον μαζί με τα παιδιά της στο σπίτι του ζευγαριού και καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τη βίαιη λύση του γάμου της, η Ερίκα έχει αναλάβει τη φροντίδα των ανιψιών της. 
    Παράλληλα, στην πόλη τους καταφθάνουν τηλεοπτικά συνεργεία καθώς θα γυριστεί εκεί ένα νέο ριάλιτι, ενώ μια όμορφη και φιλόδοξη αστυνομικός προστίθεται στην ομάδα του Πάτρικ. Λίγες μέρες αργότερα μία από τις συμμετέχουσες στο ριάλιτι βρίσκεται δολοφονημένη. Αυτές οι εξελίξεις προβληματίζουν τον Πάτρικ ενώ οι ετοιμασίες του γάμου αυξάνουν την πίεση στη σχέση του με την Ερίκα. Πόσο εύκολο είναι να κάνεις μικρούς συμβιβασμούς σε θέματα καθημερινότητας, όταν ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος; 
    Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η Άννα αρχίζει απροσδόκητα να ενδιαφέρεται για ένα πρόσωπο από το παρελθόν της αδελφής της, της Ερίκα, έναν παλιό της εραστή…
Το τελευταίο της βιβλίο κυκλοφόρησε στα ελληνικά πριν λίγες ημέρες: 
  • Το παιδί από την Γερμανία
Το παιδί από τη Γερμανία Η ζωή της Ερίκα και του Πάτρικ κυλάει ειρηνικά. Ο Πάτρικ παίρνει γονική άδεια για να μείνει στο σπίτι με την ενός έτους κορούλα τους και η Ερίκα αναζητά το θέμα του επόμενου βιβλίου της. Σε μια αναζήτησή της στη σοφίτα του σπιτιού της θα ανακαλύψει ένα μπαούλο με προσωπικά είδη της μητέρας της μεταξύ των οποίων και ένα ναζιστικό μετάλλιο. Το εύρημα αυτό πυροδοτεί την περιέργειά της και ξεκινά να σκαλίζει το παρελθόν της μητέρας της για να μάθει περισσότερα για εκείνη. 
Στο πλαίσιο της έρευνάς της θα επισκεφθεί έναν συνταξιούχο καθηγητή ιστορίας, ο οποίος ανήκε στον κύκλο φίλων της μητέρας της. Ο άντρας αυτός όμως αντί να της δώσει απαντήσεις θα την μπερδέψει ακόμα περισσότερο με τις αινιγματικές του αντιδράσεις. Δύο μέρες αργότερα θα βρεθεί νεκρός. 
Σπρωγμένη από την περιέργεια η Ερίκα θα διαβάσει τα ημερολόγια της μητέρας της από την εποχή του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και θα έρθει αντιμέτωπη με μια σκοτεινή σελίδα του παρελθόντος της Σουηδίας και τις προεκτάσεις της στη σημερινή εποχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου