Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ!!!

 1. Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας

Όταν ο  Ιάσονας αποφασίζει να διεκδικήσει τον θρόνο του πατέρα του από τον θείο του τον Πελία τότε αρχίζουν και οι μεγάλες του  περιπέτειες. Ο θείος του, για να του δώσει πίσω τον θρόνο, του ζητάει κάτι σχεδόν ακατόρθωτο: να του φέρει το χρυσόμαλλο δέρας. Ο Ιάσονας, αν και ξέρει πόσο δύσκολο είναι, αποφασίζει να το προσπαθήσει. Πού να ήξερε, όμως, τι έπρεπε ν’ αντιμετωπίσει. Από τις συμπληγάδες πέτρες μέχρι το τεράστιο φίδι που φύλαγε το χρυσόμαλλο δέρας. Άραγε θα τα καταφέρει;

2. Τρωικός Πόλεμος
Η ιστορία για έναν από τους πιο πολυσυζητημένους πολέμους όλων των εποχών. Ποια ήταν η αιτία που ξέσπασε ένας από τους πιο διάσημους πολέμους στον κόσμο, ανάμεσα στους Έλληνες και στους Τρώες; Ποιοι νίκησαν και πώς; Ποιοι γενναίοι πολεμιστές χάθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα και κάτω από ποιες συνθήκες; Ποια ήταν η τύχη ενός από τους σπουδαιότερους και πιο έξυπνου βασιλιά της εποχής -του Οδυσσέα- όταν ξεκίνησε από την Τροία για την πατρίδα του; Άραγε, κατάφερε να ξεπεράσει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε στον δρόμο του και να επιστρέψει;




 3. Οδύσσεια

Πέρασαν δέκα χρόνια για να τελειώσει ο πόλεμος της Τροίας. Ένας πόλεμος που ξέσπασε για την αρπαγή της Ελένης, της πανέμορφης Ελληνίδας βασίλισσας, από τον Πάρη, έναν από τους γιους του βασιλιά της Τροίας. Οι Έλληνες κατάφεραν να μπουν στην πόλη της Τροίας. Γι’ αυτή την κατάληξη αιτία ήταν το πολυμήχανο μυαλό του βασιλιά της Ιθάκης, Οδυσσέα, που είχε την ιδέα κατασκευής του Δούρειου Ίππου. Ο πόλεμος τελείωσε, η Ελένη ελευθερώθηκε και οι Έλληνες θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους. Όμως, για τον Οδυσσέα θα ξεκινούσαν νέες περιπέτειες και θ’ αργούσε πολύ να φτάσει στo τόπο του...


 4. Οι θεοί των αρχαίων Ελλήνων
Δώδεκα ήταν οι βασικοί θεοί που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες και πίστευαν πως ήταν παντοδύναμοι και οι περισσότεροι πανέμορφοι. Τους φαντάζονταν ότι έμοιαζαν με ανθρώπους και ότι κατοικούσαν σε παλάτια, στην ψηλότερη κορυφή στο πιο ψηλό βουνό της Ελλάδας, τον Όλυμπο. Οι ιστορίες με τους θεούς και τους ανθρώπους ήταν πολλές και συναρπαστικές... Το βιβλίο μας βοηθάει να γνωρίσουμε αυτούς του δώδεκα θεούς που άλλοτε ευεργετούν και άλλοτε τιμωρούν τους ανθρώπους.

 5. Θεοί και Ήρωες
Ένα συναρπαστικό βιβλίο για τους δώδεκα θεούς της αρχαίας Ελλάδας και τα κατορθώματα τριών από τους γνωστότερους ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ζωή, οι περιπέτειες, οι άθλοι του Ηρακλή, του Θησέα και του Ιάσωνα συναρπάζουν και δίνουν ένα πρώτο δείγμα της ζωηρής φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων ταξιδεύοντας τον αναγνώστη στο μαγικό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Μιας αθάνατης μυθολογίας η οποία ενέπνευσε λυρικούς, επικούς και δραματικούς δημιουργούς δημιουργώντας αριστουργήματα σε διάφορα είδη τέχνης.


6. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος

Το 1449, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος στέφεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Ο λαός τον υποδέχτηκε με ανακούφιση. Ήλπιζε πως με τη σωστή διοίκηση του νέου αυτοκράτορα, το Bυζάντιο θα ευημερούσε και πάλι. Ο Παλαιολόγος, πράγματι οργάνωσε το κράτος κάτω από την απειλή του φιλόδοξου Μωάμεθ B΄, που είχε στόχο να κυριεύσει την Κωνσταντινούπολη. Με αναρίθμητο και καλά εξοπλισμένο στρατό, ο Μωάμεθ αρχίζει τις επιθέσεις. Οι λιγοστοί Έλληνες όμως πολεμούν και αμύνονται σαν λιοντάρια.

Στις 29 Μαΐου του 1453, με μαζική επίθεση η Πόλη πέφτει και ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος γίνεται ο τελευταίος αυτοκράτορας.


7. Οι άθλοι του Θησέα
 Ο Θησέας είναι ένας από τους πιο αγαπημένους Έλληνες ήρωες, ήταν γιος του βασιλιά Αιγέα και της βασιλοπούλας Αίθρας. Όταν ξεκίνησε να συναντήσει για πρώτη φορά τον πατέρα του στην Αθήνα, κατάφερε να καθαρίσει τον δρόμο απ' όλους τους ληστές και τους κακούργους της εποχής. Στη συνέχεια, προτού γίνει βασιλιάς της Αθήνας, γλίτωσε τους Αθηναίους από έναν πολύ βαρύ φόρο.
Τα  κατορθώματά του ήταν σπουδαία, αλλά και ως βασιλιάς, πήρε πολλές και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου