Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ - 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ
  150 χρόνια που έχουν περάσει από την γέννηση του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π. Καβάφη. Γεννήθηκε το 1863 και πέθανε στις 29 Απριλίου 1933, την ημέρα των γενεθλίων του. Σε νεαρή ηλικία εγκατέλειψε τη γενέτειρά του και ταξίδεψε πολύ. Γόνος γνωστής οικογένειας μεγαλεμπόρων της εποχής που ξέπεσε αναγκάστηκε να εργαστεί σαν έμμισθος υπάλληλος σε ένα κυβερνητικό γραφείο για βιοποριστικούς λόγους. Η ζωή του χαρακτηρίστηκε  από πολλούς ως μοναχική και πεζή ως αποτέλεσμα της απόλυτης αφοσίωσης του στο ποιητικό του έργο.
 Ο βίος και το έργο του Κ.Π Καβάφη /Λίγα λόγια για το βιβλίο
Με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη γέννηση και των 80 από τον θάνατο του Αλεξανδρινού ποιητή Κ. Π. Καβάφη,  το βιβλίο «Ο βίος και το έργο του Κ. Π. Καβάφη» επανακυκλοφορεί συμπληρωμένο με τις νέες πληροφορίες που προέκυψαν στη διάρκεια αυτών των χρόνων. Ο αναγνώστης μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μπορεί να παρακολουθήσει την αφετηρία και την εξέλιξη της ποίησης του γνωστού ποιητή αλλά και την στάση ζωής του εν γένει.  Το βιβλίο καταγράφει πληροφορίες από το «Αρχείο Καβάφη» και παραθέτει αποσπάσματα από σπάνια περιοδικά και δυσεύρετες εφημερίδες, καθώς και από επιστολές. Η πλούσια εικονογράφηση που συνοδεύει το κείμενο (φωτογραφίες, σκίτσα, γελοιογραφίες, χειρόγραφα) ανασυνθέτει το κλίμα της εποχής.


Κ.Π. Καβάφης Τα ποιήματα
Επετειακή έκδοση στην οποία περιλαμβάνονται τα 154 ποιήματα του καβαφικού «κανόνα» και συνοδεύεται από το CD του Νίκου Ξυδάκη Rue Lepsius, Μουσική προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη σε ποίηση του Διονύση Καψάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου