Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΥ - ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ


Κανείς δεν μπορεί να ξεσκεπάσει τις κρυμμένες αλήθειες της σύγχρονης γεωπολιτικής πιο πειστικά από τον Νόαμ Τσόμσκι. Το Πώς λειτουργεί ο κόσμος είναι ένας τόμος που συγκεντρώνει τέσσερα από τα πιο επιτυχημένα και ενδιαφέροντα βιβλία του.

Το "Τι πραγματικά θέλει ο Μπάρμπα-Σαμ" επικεντρώνεται στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Στο "Οι λίγοι που ευημερούν και οι πολλοί που δυσανασχετούν" ο Τσόμσκι αναλύει τη σύγχρονη παγκόσμια οικονομία, τα "οικονομικά θαύματα" του Τρίτου Κόσμου και τις ρίζες του ρατσισμού.

Το "Μυστικά, ψέματα" και δημοκρατία ασχολείται με τη CIA, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό και τις παγκόσμιες ανισότητες. Τέλος, Το κοινό καλό πραγματεύεται τα ζητήματα της ισότητας, της ελευθερίας, των ΜΜΕ, καθώς και του μύθου γύρω από το χρέος του Τρίτου Κόσμου.

Εκδομένα στο πλαίσιο της σειράς βιβλίων Real Story, τα τέσσερα αυτά βιβλία έχουν πουλήσει συνολικά περισσότερο από 600.000 αντίτυπα, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητά τους μέσα στο χρόνο κι επιβεβαιώνοντας τη διαχρονικότητα της σκέψης αυτού του σπουδαίου στοχαστή της εποχής μας.

O Νοαμ Τσόμσκυ χωρίς αμφιβολία είναι ένας από τους λίγους των οποίων τα κείμενα διαβάζονται και συζητούνται τόσο πολύ.  Πολύ αγαπητός με εξαίρεση την πατρίδα του την Αμερική, στην οποία βρίσκεται στο περιθώριο, κρίνει τα κοινωνικά τεκτενόμενα με ένα μοναδικό τρόπο.

Πατήστε στον σύνδεσμο και δείτε το βιβλίο στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου