Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ: "ΠΕΤΡΑ- ΨΑΛΙΔΙ - ΧΑΡΤΙ" ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Α. ΜΑΝΤΗ!!Μετά την "Άγρια Ακρόπολη", που τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης,  ο Νίκος Μάντης επιστρέφει με το μυθιστόρημα "Πέτρα - Ψαλίδι - Χαρτί". Πρόκειται για ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα σε μια χώρα βυθισμένη σε βαθιά κρίση. Ένα αξιόλογο βιβλίο που αγγίζει με την αμεσότητα του τα πιο βαθιά μας συναισθήματα. 

Από την περίληψη του βιβλίου: 
Μια χώρα σε κρίση. Ντάνι, Αλέξης, Δήμητρα, Ρομέο, Ιντρίς, Φοίβος, Άρτεμη, Νάντια. Ο τρόπος που οι ζωές τους επηρεάζουν η μία την άλλη, αλλάζοντας αμετάκλητα τροχιές και παγιωμένες μέχρι χτες βεβαιότητες, έχει όλη τη δύναμη και την ταχύτητα της νέας εποχής. Τίποτα δεν είναι όπως πριν. Ο φόβος και η βία μολύνουν τη ζωή στις πόλεις, αγγίζουν τους πάντες πιο βαθιά από ποτέ. 

Ιστορίες ανθρώπων σε μια Ελλάδα που πασχίζει να βρει τα πατήματά της. Ένα μυθιστόρημα για το γκρίζο παρόν, το ανυποψίαστο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον. 

Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί: Παιχνίδια ζωής ανάμεσα σ’ αυτούς που δεν έχουν να χάσουν τίποτα πια κι εκείνους που μπορεί να χάσουν τα πάντα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: 
Ο Νίκος Α. Μάντης γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με το θέατρο και την ποίηση. Το Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί είναι το τρίτο μυθιστόρημά του. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Ψευδώνυμο (διηγήματα, 2006), Το χιόνι του καλοκαιριού (μυθιστόρημα, 2010) και Άγρια Ακρόπολη (μυθιστόρημα, 2013), το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο Αναγνώστης (2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου