Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ:ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ




H Eύα ήταν η μοναδική γυναίκα ever που όταν μαγείρευε, ο άντρας της δεν της είπε ποτέ «νόστιμο αλλά καμία σχέση με της μάνας μου!»

«Η παντελής απουσία χιούμορ από τη Βίβλο είναι ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα στην ιστορία της λογοτεχνίας»
Alfred North Whitehead

Η Έλενα Ακρίτα μας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα της Βίβλου. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη, αλλά με το πέρασμα των αιώνων υπήρξαν ορισμένες παρανοήσεις, μερικές διαστρεβλώσεις, κάποια σπασμένα τηλέφωνα, καταλαβαίνετε, οι διάλογοι δεν μεταφέρθηκαν όπως ακριβώς είχαν συμβεί. Μέχρι σήμερα όμως. Τώρα όλα έρχονται στο φως το εξώτερον.

Η ίδια χαρακτηρίζει το βιβλίο της ως «ένα χαμόγελο στα ζόρια» και συνεχίζει μιλώντας στον αναγνώτση: «Διάβασε το όπως είσαι τώρα. Εδώ, τώρα- στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Εδώ τώρα, με τα νεύρα σου, τις νευρώσεις σου, με τις βαθιές ανάσες για το στρες, με τους ιδεοψυχαναγκασμούς και τις φοβίες σου, με τις εμμονές, με τα άγχη, με τα αδιέξοδα, με το τσιγάρο- να το κόψω να μην το κόψω-που το αναποφάσιστο σιγοκαίει στα δάχτυλα» (σελ.12).




Δύο οικογένειες είναι δεμένες με ένα βαρύ μυστικό. Ο Παύλος και η Ελπίδα ερωτεύονται παράφορα με την πρώτη ματιά. Ένα τραγικό γεγονός όμως το επόμενο καλοκαίρι θα βυθίσει στο πένθος τους αγαπημένους τους και θα αφήσει πολλά  ερωτηματικά που γυρεύουν απαντήσεις. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, ο θίασος της Στέλλας περιοδεύοντας   στα Τρίκαλα θα αναστατωθεί από την εξαφάνιση ενός νέου ηθοποιού, του Βασίλη Πετρόπουλου. Η Βίκη, το κορίτσι του, βρίσκεται σε απόγνωση. Τότε αναλαμβάνουν δράση οι γνωστοί μας ντετέκτιβ, ο Στρατής και ο Βλάσης, για να ανακαλύψουν πού βρίσκεται ο Βασίλης και γιατί έφυγε ξαφνικά μέσα στη νύχτα. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, το σοκ είναι μεγάλο όταν διαπιστώνουν ότι η εξαφάνιση του Βασίλη σχετίζεται με μια παλιά και ανεξιχνίαστη υπόθεση. Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση και ποια μυστικικά είναι στο σκοτάδι και περιμένουν να αποκαλυφθούν? Πώς θα αντέξει η Βίκη και ο Βασίλης τη φοβερή αποκάλυψη όσων έχουν συμβεί στο παρελθόν και όσων τους περιμένουν στο μέλλον;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου