Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΟ "MY GREEK DRAMA" ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, µε αφορµή τις όλο και πυκνότερες ερωτήσεις απ’ όλο τον κόσµο «Μα τι συνέβη στην Ελλάδα;» και «Τι πάθατε εσείς οι Έλληνες;», επιχειρεί να ξαναδιαβάσει την πορεία των τελευταίων δεκαετιών µέσα από την δική της προσωπική εμπειρία. Μέσα από την προσωπική της διαδρομή –με αφετηρία τα πρώτα βήματα στην Κρήτη και φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες–  προσπαθεί να περιγράψει και να αποτυπώσει με τη δική της ματιά, εμπειρίες, βιώματα και γεγονότα που συνδέονται με την εποχή. Γεγονότα της προσωπικής ζωής, αλλά και δημοσίων πραγμάτων, συναντιούνται σε μία αφήγηση βιωματική, όπου η δημόσια διάσταση παραμένει σημαντική και κυρίαρχη. Το βιβλίο της κ. Αγγελοπούλου όπως πολλοί υποστηρίζουν ξεπερνά τα όρια μιας απλής βιογραφίας αλλά αποτελεί μία πολιτική πρόκληση, μία σε   βάθος καταγραφή του τι συνέβη το 2000, όταν η αργή πρόοδος και η γραφειοκρατία έθεσε την Αθήνα σε κίνδυνο να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπό την ηγεσία της, η Αθήνα κάλυψε τον χαμένο χρόνο, και έδωσε στον κόσμο αυτό που ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ονόμασε: "Αξέχαστοι, ονειρεμένοι Αγώνες"».

Έγραψαν για το βιβλίο στην αγγλική έκδοσή του:
«Aπό την Κρήτη στην Αθήνα, στην Ζυρίχη και στο Λονδίνο, η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει κάνει καριέρα της να µεταπλάθει τις ιδέες της σε δράση. Στο My Greek Drama η Γιάννα αφηγείται τις επιτυχίες της –ως πιστής δηµόσιας λειτουργού, ως σωτήρα των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004 και ως αφοσιωμένης µητέρας τριών παιδιών– και παρέχει έναν πολύτιµο οδηγό σε όσους θέλουν να µεταµορφώσουν την ζωή τους, κάποιον οργανισµό ή ακόµη και την χώρα τους».
–πρόεδρος BILL CLINTON
«Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει ζήσει µια ζωή γεµάτη εντυπωσιακά επιτεύγµατα. Απέδειξε πολλές φορές ότι ένας αποφασισµένος άνθρωπος µπορεί να κινήσει τον κόσµο. Η ιστορία της θα µπορούσε να αποτελέσει έµπνευση για πολλούς. Για όσους ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, για τους Ολυµπιακούς Αγώνες, για την δύναµη που µπορεί να έχει µια αποφασισµένη γυναίκα, για όλους αυτούς, η ιστορία της είναι σηµαντικό ανάγνωσµα. Έµαθα πολλά από την Γιάννα, µπορείτε κι εσείς να µάθετε πολλά».
–LARRY H. SUMMERS, τ. Υπουργός Οικονοµικών ΗΠΑ, τ. Πρόεδρος στο Χάρβαρντ, Καθηγητής στο Χάρβαρντ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου