Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ: "ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ"


Ο Ερμής, ο νεαρός και περίεργος θεός της ελληνικής μυθολογίας, ανακαλύπτει τον κόσμο με τον τρόπο των παιδιών.  Το βιβλίο καλεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι με συνοδοιπόρο τον Ερμή ο οποίος αποκαλύπτει από άκρη σε άκρη τον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Τα Χρονικά του Ερμή βασίζονται στην προφορική παράδοση και όντας προσιτά και ευανάγνωστα  απευθύνονται τόσο στο παιδικό κοινό όσο και σε εκείνο των ενηλίκων.
Η σημασία και η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, έτσι όπως μας την αφηγούνται οι μύθοι εμφανίζονται στο βιβλίο αυτό σε απλό λόγο και εξαιρετικά παραστατικά. Σε κάθε επεισόδιο ο αγγελιοφόρος του Δία μέσα από τις περιπέτειές του απαντάει σε θεμελιώδη και πρωταρχικά ερωτήματα που ταλανίζουν κατά καιρούς μικρούς και μεγάλους οδηγώντας του σε αμηχανία.
·         Ο Ερμής θέλει να μάθει από πού έρχεται και πώς γεννήθηκε.
·         Ο Ερμής θέλει να μάθει αν αγαπάμε και πώς βρίσκουμε την θέση μας ανάμεσα στους άλλους.
·         Ο Ερμής θέλει να μάθει πώς οργανώνεται αυτός ο κόσμος στον οποίο έφτασε, ποιος τον δημιούργησε και πώς μπήκαν όλα στην θέση τους.
·         Γιατί υπάρχει τόση βία και έχθρα πλάι στην αγάπη και στην ομορφιά.
·         Τι γίνεται μετά τον θάνατο.
Τα Χρονικά του Ερμή είναι ένα βιβλίο που εγείρει και απαντάει ερωτήματα και που δίνει έναυσμα για συζητήσεις και συναντήσεις. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε γονείς ή εκπαιδευτικούς που οδηγούν τα παιδιά στο δρόμο της ζωής και παράλληλα δίνει στα παιδιά έναν καλό σύντροφο για να αντιμετωπίσουν ευχάριστα και διασκεδαστικά τα θεμελιώδη ερωτήματα του ανθρώπινου πνεύματος.



Η συγγραφέας 

Η Μιριέλ Ζακ γεννήθηκε στη Λυών το 1964. Είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Εργάστηκε ως πολιτική συντάκτρια στο εβδομαδιαίο περιοδικό "L'Evenement du jeudi" και ως αρχισυντάκτρια στο μηνιαίο έντυπο για την απασχόληση "Rebondir". Σήμερα είναι αρχισυντάκτρια στα παιδικά περιοδικά "Popi", "Tralalire" και "Les Belles Histoires", των εκδόσεων Bayard. Επίσης εργάστηκε στην τηλεόραση ως σκηνοθέτρια ντοκιμαντέρ. Τα μυθιστορήματά της έχουν κοινωνική ή πολιτική πλοκή, γιατί εμπλέκει πάντοτε την πολιτική στράτευση με τη γραφή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου