Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Το facebook στη ζωή των παιδιών μας



Το νέο βιβλίο του Τζέημς Π. Στάιερ αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα για τους γονείς εκείνους που ενδιαφέρονται και θέλουν να κατανοήσουν  την επίδραση του facebook στη ζωή των παιδιών τους, που απορρέει από την ίδια την εμμονή  των παιδιών με αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα, οι γονείς περισσότερο από ποτέ χρειάζονται βοήθεια για να καθοδηγήσουν με ασφάλεια τα παιδιά τους στο διαδικτυακό κόσμο, όπου οι κίνδυνοι και οι απειλές, τόσο για την διανοητική τους ανάπτυξη όσο και για την προσωπική τους ασφάλεια ποικίλουν  και είναι μεταμφιεσμένες. Για αυτό τον λόγο, ο Τζέημς  Π. Στάιερ συμβουλεύει τους γονείς πώς να βοηθήσουν τα παιδιά τους αποτελεσματικά και να τα καθοδηγήσουν στο κόσμο του διαδικτύου και των social media. Ο συγγραφέας αναλύει θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις, την προσοχή και την συνεπακόλουθη διαταραχή της, τον εθισμό στο διαδίκτυο και την προστασία των παιδιών από αυτό.


Ο συγγραφέας    


 Ο Τζέιμς Π. Στάιερ ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δάσκαλος δημοτικού και στη συνέχεια απέκτησε φήμη ως προασπιστής των δικαιωμάτων των παιδιών, ως δικηγόρος σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
Ο Στάιερ είναι για περισσότερο από είκοσι χρόνια ένας από τους καταξιωμένους ειδικούς και πρωτοπόρους στις ΗΠΑ πάνω σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης.
Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Common Sense Media, είναι υπεύθυνος για τη συνολική διαχείριση της πρώτης μη κυβερνητικής οργάνωσης των ΗΠΑ που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους απέναντι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ζει με τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους στην Μπέι Έρια του Σαν Φρανσίσκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου